Yana De Bruyn

API staat voor AanspreekPunt Integriteit.


Het kan gebeuren dat je iets meemaakt wat je niet fijn vindt, waarbij iemand over jouw grenzen gaat. Dat noemen we grensoverschrijdend gedrag. Dat kan op een fysieke manier (agressie) maar ook psychologisch (uitlachen, pesten, stalken, discriminatie...) of seksueel (aanrakingen die je niet leuk vindt,..). Allemaal zaken die niet zouden mogen gebeuren. Daarom vinden we het belangrijk dat je hierover met iemand kan praten. Ook als je ziet of hoort dat er iets bij iemand anders gebeurt, zou je ergens terecht moeten kunnen.


Binnen Turnkring Willen Is Kunnen fungeren David De Clercq en Yana De Bruyn als opvang- en meldpunt voor seksueel, fysiek en psychisch grensoverschrijdende klachten. Als jonge sporter, ouder, begeleider of andere betrokkene kan je bij hen terecht met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag. 


Wat doet een API?


In de eerste plaats biedt de API een luisterend oor. Daarna zal de API bekijken op welke manier zij jou het best kan helpen. De API luistert naar jouw vraag of verhaal, behandelt jouw melding in alle vertrouwen en verwijst door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen.


De API heeft discretieplicht, dat wil zeggen dat wat je zegt zoveel mogelijk vertrouwelijk blijft. Soms kan de API niet anders dan toch extra hulp in te schakelen, maar dit zal ze steeds met jou bespreken.


Wie kan er bij de API terecht?


Iedereen! Of je nu gymnast, trainer, bestuurslid of ouder bent.


Contactgegevens API Turnkring WIK:


     Yana De Bruyn bereikbaar via :

    • Email : yana.debruyn@hotmail.com

     

     David De Clercq bereikbaar via :

    • Email : david.de.clerq@icloud.com
    • GSMnr : +32468172700David De Clercq